In het zonnetje: Theo Epema - ZZPPS
Selecteer een pagina
Aan mij is gevraagd mezelf in het zonnetje te zetten.

Als doorgewinterde noorderling vind ik dat best wel lastig, maar ik zal een poging wagen.

 

Ik ben Theo Epema, ruim 64 jaar alweer, en ik heb een administratie- en advieskantoor, Adkando genaamd. De mensen die mij kennen weten dat ik een rustig persoon ben.

Ik ben met Adkando gestart in april 2012, wel een beetje laat zul je zeggen, maar het was een beetje noodgedwongen, en nu zeg ik: “Dit had ik veel eerder moeten doen”.

Waarom? Het eigen baas zijn, zelf beslissingen nemen, je eigen tijd indelen. Ik vind het fantastisch en hoewel mijn AOW pensioen niet  heel ver weg meer is, ben ik nog niet van plan om dat eigen baas zijn zomaar op te geven. Mijn motto is nog steeds: van kassabon tot jaarrekening…..

 

Mijn specialiteit ligt in het verzorgen en fine-tunen van financiële administraties.

Natuurlijk hoort daar ook bij dat de aangiften omzetbelasting worden verzorgd, net als de aangiften inkomstenbelasting. En vanzelfsprekend jaarlijks de eindcijfers bepalen.

Verder vind ik het een uitdaging om startende ondernemers te begeleiden en op weg te helpen in het woud van de vele regeltjes die je als ondernemer voor de kiezen krijgt.

Momenteel heb ik een grote klant waar ik 3 dagen in de week werkzaam ben en naar het zich laat aanzien gaat dat nog wel een tijd duren ook. Daarnaast begeleid ik en aantal ZZP-ers in diverse disciplines. Ook zijn er een 10-tal particulieren die in mijn opdrachten portefeuille zitten.

Na ruim 16 jaar in de accountancy werkzaam te zijn geweest, heb ik in 1993 de overstap gemaakt naar een grote aannemer in het Noorden van het land, waar ik mij de eerste jaren bezig heb gehouden met o.a. de Exact software implementatie- en  beheersfunctie en de interne in- en verkoop van alle mogelijke ICT apparatuur. Rond de eeuwwisseling kwam op de centrale financiële administratie van de Holding van de groep een plek vrij en kreeg ik toch weer zin in mijn passie, de cijfertjes.

Tot de ontmanteling de groep ben ik daar als administrateur bezig geweest en heb in het begin van Adkando nog regelmatig werkzaamheden verricht inzake de administratieve afwikkeling.

 

Als ondernemer ben je natuurlijk voortdurend bezig met het noodzakelijke netwerken in meer of mindere mate.

Ik ben in dat kader 4 jaar lid geweest van BNI(Business Network International), een professionele organisatie waarbij we wekelijks als leden bij elkaar kwamen.

Ook in die periode ben ik me gaan aansluiten bij de ZZPPS in Drachten. ZZPPS staat voor ZZP Podium Smallingerland. Een laagdrempelige netwerk-vereniging voor ZZP-ers met momenteel ruim 30 leden, die elkaar één keer in de maand ’s avonds treffen. Een hele leuke groep waarvoor ik sinds vorig jaar het penningmeesterstokje heb overgenomen van Robert Hoekstra.

Vanzelfsprekend was het in het afgelopen halfjaar onmogelijk elkaar fysiek te treffen, maar dat is ondervangen door de techniek in de vorm van ‘Zoom’ bijeenkomsten. Dat blijft echter een beetje een ‘kouwe bedoening’ en ook lukte het niet iedereen om aansluiting te vinden in deze Zoom meetings.

Gelukkig hebben de 2e dinsdagavond van augustus een aantal leden weer bij elkaar gezeten op onze vaste plek, in of op het terras van Café Marktzicht van uitbater én ZZPPS-lid Ronald.